2-2 mot Enköping

IFK:s 2-1-ledning på Enavallen i Enköping höll fram till matchminut 89, då hemmalaget kvitterade på nick. Matchen slutade 2-2; ett inte helt orättvis resultat.

IFK gjorde inte en av sina bättre matcher när laget under onsdagen mötte nästjumbon Enköping på Enavallen. Det som på papperet såg ut som en enkel match blev istället en jämn historia där Enköping visade att man är bättre än sin tabellplacering.

Efter en förhållandevis jämn matchinledning tog IFK över initiativet i matchen. Den kanske bästa chansen att ge laget ledningen fick Bodry Kizi-Namputu, som så när kunde stöta ett inspel från höger i mål efter 26 minuters spel. Ledningsmålet kom istället strax före halvtidsvilan på nick av mittbacken Filip Carlsson. Bollen hade knappt styrfart och från läktarhåll gick det inte att se om bollen var inne. Hos den väl placerade linjemannen fanns det däremot ingen tvekan och det signalerades omgående för mål.

Den andra halvleken inleddes med naivt och tafatt spel från IFK. Man borde ha kunnat förutse den högre pressen från hemmalaget och anpassat spelet därefter. Istället bjöd man Enköping på en gratischans som nyförvärvet Alexander Alan utnyttjade genom att göra 1-1. IFK fick efter kvitteringen bättre ordning på sitt spel och matchens händelser utspelades därefter huvudsakligen på Enköpings planhalva. I den 72:a minuten hittade ett inlägg från vänster fram till Hyaw Naizghi som, helt fri i straffområdet, slog in 2-1. IFK hade därefter flera jättechanser att göra 3-1. De bästa hade Filip Carlsson och Bodry Kizi-Namputu som båda sköt över från nära håll.

Trots de missade chanserna såg 2-1 ut att stå sig. Så, i den 89:e minuten, tilldömdes hemmalaget en frispark mitt på IFK:s planhalva. Lyftningen mitt in i straffområdet skarvnickades därefter i mål av Linus Bylin. Målet kom naturligtvis som en kalldusch för IFK som så när bärgat samtliga tre poäng i matchen. Mot bakgrund av Enköpings fina målchanser som föregick kvitteringen var det dock inte alltför orättvist.

På söndag gästas IFK och Österängens IP av Rimbo IF. Avspark 16.00.

» Resultat och tabell
» Enköpings-Posten

Enköpings IS – IFK Uppsala 2-2 (0-1)
Mål: 0-1 Filip Carlsson (40), 1-1 Alexander Alan (49), 1-2 Hyaw Naizghi (72), 2-2 Linus Bylin (89)
Laguppställning, IFK Uppsala: Filip Wengelin, Cepand Aminaey, Filip Carlsson, Robin Nguyen, Rodi Haydar, Omar Ali, Hyaw Naizghi, Philip Basala, Bodry Kizi-Namputu, Ermias Berhane,Gulal Kalaf. Avb. Dennis Kumric, Ahmed Ahmed, Baban Nouri, Mokhtar Salih, Robin Henriksson
Domare: Soran Khalid (HD), Lydia Lundberg (AD1), Kevork Ekizean (AD2)
Varningar: EIS: Linus Bylin IFK: Cepand Aminaey, Ermias Berhane