1-2 mot Vallentuna

Trots 1-0-ledning och tämligen övertygande spel under första halvtimmen blev det ny förlust för IFK som under söndagen mötte ett mediokert Vallentuna. Tabelläget ser nu alltmer prekärt ut och IFK ligger sist i division 3 med endast en poäng på sex matcher.

Det var en viktig match som spelades på Österängens IP under söndagen; detta då såväl IFK Uppsala som Vallentuna stod utan seger i årets seriespel. Sett till matchbilden under den första halvtimmen var det inte mycket som talade för att gästerna skulle avgå med segern, ändå var det precis vad som hände sedan IFK tappat 1-0 och ett klart grepp om matchen.

IFK spelade alltså riktigt bra i matchinledningen och med bättre skärpa hade man kunnat skaffa sig flera måls ledning. Redan i den andra matchminuten blev Mechac Macuiza helt fri med Jonas Bylund i Vallentunamålet. Mechac fick måhända för mycket tid att tänka efter och avslutet gick rakt på Bylund. Omar Ali hade bra avslut på mål och Balen Nouri och Joakim Sandman tog sig flera gånger förbi på sina respektive kanter, där de sånär hittade rätt adress med sina inspel framför mål. I den 20:e minuten språngnickade Robin Nguyen till sist in 1-0 till IFK och om IFK bara fortsatt på den inslagna vägen hade det blivit tre poäng.

Vallentuna såg under första halvtimmen bleka ut och skapade egentligen endast en målchans värd namnet; detta på en frispark som lyftes in framför mål. Trots detta lyckades man dock, överraskande nog, kvittera efter en dryg halvtimmes spel. Målet föregicks av synnerligen taffligt försvarsspel av Kamraterna och av praktiskt taget ingenting blev det till sist helöppet mål för gästernas Jack Vestberg och Vallentuna. VBK fick efter målet bättre ordning på sitt spel samtidigt som IFK uppträdde alltmer nervöst.

Vallentuna framstod som ett mer självsäkert lag i andra halvlek och man hade väl så mycket av spelet som IFK. När matchen stod och vägde som mest pricksköt gästernas Iljas Ahmedov vackert in 2-1 i den 66:e minuten och efter det orkade inte IFK resa sig.

På övertid uppstod tumult då flertalet spelare i de båda lagen stod och knuffade på varandra. I det föregående spelmomentet hade en Vallentunaspelare vårdslöst – och fullt medvetet – skjutit bollen på en liggande IFK-spelare.

Nästa helg spelar IFK borta mot Sala innan man söndagen därpå gästas av serieledande Västerås IK.