0-0 mot Enebyberg

Lördagens bottenmöte mellan hemmalaget Enebyberg och IFK Uppsala slutade mållöst, 0-0, trots chanser för båda lagen. Summerar man de 90 minuterna ska IFK utan tvivel vara mest nöjt med det oavgjorda resultatet.

Enebyberg startade bäst medan IFK:arna inte verkade helt bekväma med den gröna men tungsprungna naturgräsplanen. Hemmalaget tog ett klart grepp om mittfältet men hade svårt att omsätta övertaget i målchanser mot ett starkt IFK-försvar. Med halvtimmen spelad hettade det plötsligt till framför målen flera gånger om. Först fick Bodry Kizi-Namputo en fin crossboll och Robin Ahmad kunde sånär nicka in bollen på Bodrys högerinlägg. I anfallet efter lyfte en helt fri hemmaspelare bollen högt över från nära håll. Strax därefter hittade IFK fram med en boll till Mechac Makuiza som hann före målvakten, men hans petning rullade just utanför stolpen. Den sista kvarten av halvleken blev det sedan betydligt mer IFK. Nu fick man tag på bollen på mittfältet och kunde etablera litet längre anfall. När domaren blåste för halvtid var det dock fortfarande 0-0.

Även andra halvlek inleddes med övertag för Enebyberg. IFK stack emellan med några bra minuter, men därefter var det åter mest hemmalaget. Och till skillnad från i första halvlek skapade Enebyberg nu även målmöjligheter. Robin Henriksson tippade ett farligt skott till hörna och litet senare kom han ut och mötte en hemmaspelare som dribblat sig fri. Även den gången fick Enebyberg nöja sig med hörna. Balen Nouri hoppade in som vänsteranfallare med en halvtimme kvar och var den som hemmaförsvaret hade störst problem med. I matchminut 79 låg han bakom IFK:s bästa möjlighet efter paus när han, efter fint förarbete, hittade in till Hyaw Naizghi som hade sprungit sig till ett bra läge i straffområdet, men hemmaförsvaret kunde till slut reda ut situationen. Den möjligheten var dock inget mot det som skapades i det andra straffområdet på tilläggstid. Då sköt en Enebybergsspelare bollen i stolpen från nära håll. Returen studsade rakt ut, men till slut kunde IFK rensa bort bollen och därmed rädda en viktig poäng.

Hela fyrbackslinjen fungerade bra denna eftermiddag, och bakom dem gjorde Robin Henriksson en ny fin insats i mål med ett allmänt stabilt uppträdande kryddat med flera kvalificerade räddningar. Offensivt fick laget däremot inte igång så mycket spel, men Balen Nouri skapade i alla fall en hel del från sin vänsterkant efter sitt inhopp.

Nästa söndag bjuds det på derby då Vaksala kommer på besök på Österängen. Båda Uppsalalagen ligger i och med dagens resultat på nedflyttningsplats. IFK har fortfarande fyra poäng upp till kvalplatsen, som nu innehas av Heby, och lika många poäng upp till Riala på säker mark.

» Tabell och resultat

Enebybergs IF – IFK Uppsala 0-0 (0-0)
Mål:
Laguppställning, IFK Uppsala: Robin Henriksson, Joakim Sandman, Lukas Martinsson, Puneet Singh, Simon Wallentinsson, Dennis Kumric, Serhat Akay, Omar Ali (74), Bodry Kizi-Namputu (59), Mechac Makuiza (86), Robin Ahmad. Avb. Philip Basala (86), Filip Cekol, Hyaw Naizghi (74), Balen Nouri (59), Alan Soufi.
Varningar: EIF: John Johansson, Tobias Marshall-Heyman IFK: Dennis Kumric
Domare: Alexander Öhnedal (HD), Hugo Korsell (AD1), Robert Lindén Säfström (AD2)